حقایقی باورنکردنی در مورد کشور سنگاپور

سنگاپور کشور بزرگی نیست و فقط حدود ۵.۸ میلیون نفر جمعیت در قلمروی ۶۴۰ کیلومتر مربعی خود دارد.

این کشور در دهه ۱۹۶۰، فقیر و ویران بود، اما نخست وزیر آن، «لی کوآن یو» توانست معجزه کند و سنگاپور را به یکی از موفق‌ترین کشور‌های جهان تبدیل کند.

در این مطلب چیز‌های جالبی درباره این کشور را مشاهده می‌کنید.
 
سنگاپور کشور جریمه‌ ها است
قوانین سختگیرانه و مجازات‌ های سنگین سنگاپور را به کشوری تبدیل کرده که اکنون می‌ بینید. در این کشور اجازه ندارید سیگار بکشید، جایی را کثیف کنید یا حتی در مکان‌ های غیر مجاز چیزی بخورید. مثلا نمی‌ توانید در وسایل حمل و نقل عمومی خوراکی بخورید.



اگر دو بار آشغال زمین بریزید، یک تابلو به شما می‌ چسبانند که «من کثیف کرده ام» و مجبورید آخر هفته خیابان‌ها را تمیز کنید.

رانندگان به خاطر نبستن کمربند ایمنی جریمه شده و به خاطر سرعت غیرمجاز زندانی می‌ شوند.

همچنین مردم به خاطر گفتن حرف‌ های زشت در مکان‌های عمومی یا نکشیدن سیفون توالت جریمه می‌شوند.

علاوه بر این وصل شدن به وای فای دیگران ممنوع است و مثل هک کردن است.

مجازات برخی اعمال مجرمانه کتک و شلاق است، اما بیشترین مجازات برای استفاده و توزیع موادمخدر است.

این کار معادل قتل در نظر گرفته می‌شود و اعدام دارد.
 
بسیار امن است
سنگاپور به خاطر نظام قضایی و قانونی سختگیرانه، یکی از امن‌ ترین کشور‌های جهان است. سطح جرم و جنایت در این کشور بسیار پایین است و بیشتر زندانیان قانون شکنان جاده‌ ای هستند.



دوربین‌ های زیادی در شهر بر نظم نظارت دارند و تقریبا هیچ پلیسی وجود ندارد.‌ می‌توانید شب و روز با خیال راحت در شهر راه بروید.
 
سبک زندگی سالم در سنگاپور ترویج می‌ شود
مسئولین کشور سعی می‌کنند مردم را به سبک زندگی سالم عادت دهند؛ و این کار را با کمک ممنوعیت‌ ها و محدودیت‌ ها انجام می‌دهند.

مثلا قلیان، سیگار‌های برقی در اینجا ممنوع هستند. شرکت‌های سیگار تصاویر ترسناکی روی بسته بندی چاپ‌ می‌ کنند.
 
اما این تنها روش‌های ترویج سبک زندگی سالم در سنگاپور نیستند. تقریبا همه محوطه‌های کنار خانه‌ ها دستگاه‌ های ورزشی و تردمیل دارند و مردم می‌ توانند به رایگان از آن‌ ها استفاده کنند. همچنین مجموعه‌ های ورزشی زیادی وجود دارد که مردم سنگاپور می‌توانند آموزش یوگا و پیلاتس ببینند.
 
تمرین‌های ورزشی متنوعی هم در محوطه‌ها و هم در مراکز خرید برگزار می‌شود. اگر در ساختمان‌ بهتری زندگی‌ کنید، حتما باشگاه و استخر هم دارید.

همچنین باشگاه‌های مخصوص سالمندان وجود دارد که می‌توانند رویداد‌های ورزشی را رایگان تماشا کنند و زمانشان را در کنار هم بگذرانند و در پارک پیاده روی کنند.
 
غذای سالم
در سنگاپور به غذا‌ی سالم نیز اهمیت زیادی داده می‌شود. بسیاری از محصولات فروشگاه‌ ها برچسب «انتخاب سالم» دارند که نشان می‌دهد این محصول قند کمتر و فیبر بیشتری دارد و ترانس چرب ندارد. حتی کمپین ویژه‌ ای وجود دارد که اگر محصولات بیشتری با این برچسب بخرید، امتیاز می‌گیرید.
 
ماراتن‌های مختلف سبک زندگی سالم را در این کشور ترویج می‌دهند. مثلا ماراتن لاغری، به کسانی که وزنشان را کم کرده اند، فرصت برنده شدن می‌دهد.

یکی دیگر از ماراتن‌ها بین افرادی که ۱۰۰۰ قدم در روز راه بروند قرعه کشی می‌ کند. ماراتن‌های زیادی هم برای کودکان و بزرگسالان در این کشور برگزار می‌شود.

در سال ۲۰۱۷ میانگین امید به زندگی در سنگاپور ۸۳ سال بود.
 
فرد عجیبی به نام آقای توالت در سنگاپور زندگی می‌کند
فردی با یک شغل عجیب در سنگاپور زندگی می‌کند. نام او «جک سیم» است و با نام آقای توالت شناخته می‌شود.

جک مدیر سازمان جهانی توالت هاست و حتی روزی به نام روز توالت را در سال ۲۰۰۱ ثبت کرده است.

این سازمان کار‌های خوب زیادی انجام می‌دهد: بهداشت صحیح را آموزش می‌دهد و ایجاد و نگهداری از جامعه بهداشت عمومی را ترویج می‌کند.
 
هدف او مراقبت از سلامت افراد است. این سازمان اقدامات مهمی در هند انجام داده، جایی که فرهنگ بهداشتی بسیار ضعیف است.

جک پروژه‌های اقتصادی زیادی انجام داده اما در ۵۰ سالگی متوجه شده که این زندگی ابدی نیست و تصمیم گرفته کار مفیدی برای جهان انجام دهد بنابراین این سازمان را راه انداخته است.
 
اگر دستمال کاغذی می‌بینید، یعنی رزرو شده
در سنگاپور می‌توانید با گذاشتن یک وسیله ساده مثل دستمال کاغذی، چتر، کیسه پلاستیکی، بطری یک میز در رستوران رزرو کنید و هیچ کس سراغ این میز نمی‌ آید، چون می‌داند متعلق به کسی است. البته اگر دستمال یا چترتان را در رستوران جا بگذارید کارمندان معمولا بعد از چند ساعت آن را برمی دارند.
 
خودرو کالای لوکس است
با در نظر گرفتن عوارض گمرک، هزینه ثبت نام، مالیات و سایر هزینه‌ ها، خرید خودرو در سنگاپور هزینه بسیار بالایی دارد و حدود ۱۰۰ هزار دلار تمام می‌شود.

علاوه بر این عوارض جاده‌ ها، تونل‌ها و هزینه پارکینگ بسیار بالاست. سنگاپور با این کار سعی دارد به کاهش ترافیک و در نتیجه آلودگی هوا کمک کند.
 
حمل و نقل عمومی
اما حمل و نقل عمومی در این کشور بسیار عالی است. اتوبوس‌ها، قطارها، مترو و مونوریل‌های مجهز و پیشرفته و مسیر ویژه دوچرخه همگی برای راحتی مردم فراهم شده اند.



همچنین کمپین‌های تبلیغاتی زیادی درباره حمل و نقل عمومی وجود دارد مثل استفاده رایگان از مترو تا قبل از ساعت ۷:۴۵ صبح یا هزینه کم استفاده از اتوبوس در شب.
 
کمی درباره تیپ مردم محلی
تیپ مردم سنگاپور عموما اروپایی است، آن‌ ها تیپ‌ های جذاب و برند را دوست دارند. اما یک چیز دیگر هم وجود دارد، به دلیل آب و هوای گرم، بیشتر از صندل و دمپایی لاانگشتی استفاده می‌کنند.

به همین دلیل می‌توانید به راحتی با دمپایی به رستوران بروید و اگر رویدادی جدی و رسمی باشد حتما از قبل اعلام می‌کنند که پوشیدن دمپایی در آن ممنوع است. همچنین مردان نمی‌توانند با شلوارک به رستوران و اداره بروند.
 
بیشتر خانواده‌ها خدمتکار دارند
بیشتر خانواده‌ های بومی خدمتکار دارند. این زنان خانه دار از فیلیپین، اندونزی و سریلانکا می‌آیند تا پول درآورند و معمولا در آپارتمان همان خانواده‌ ای که برایش کار می‌کنند زندگی می‌کنند.

اتاق آن‌ها اغلب شبیه یک کمد بدون پنجره است. این خدمتکاران همه کار‌های خانه را انجام می‌ دهند و از بچه‌ها مراقبت می‌کنند و تنها یک روز در هفته تعطیل هستند و هر دو سال یک تعطیلات دارند.
 
البته همه خانواده‌ها این قدر نسبت به خدمتکار خود سختگیر نیستند و شرایط بهتری برایشان فراهم می‌کنند.

این زنان همه پولی را که به دست می‌آورند به خانه‌ شان می‌ فرستند که حدود ۵۰۰-۶۰۰ دلار سنگاپور در ماه می‌شود.

صاحبخانه‌ها علاوه بر حقوق پول غذای آن‌ ها را هم می‌دهند.
 
سنگاپور واقعا پیشرفته و زیباست
مسئولین سنگاپور تصمیم گرفتند که هیچ جنگل سنگی در سنگاپور نباشد. به همین دلیل ۳۰% شهر را با فضای سبز پوشاندند.

پارک، باغ گیاه شناسی و پارک‌ های ملی زیادی در اینجا هست و گلدان‌های زیادی در مراکز خرید و خیابان‌ها وجود دارد.
 
محیط زیست
گیاهان و درختان همه جا دیده می‌ شوند. آن‌ها به محیط زیست، آموزش و کیفیت مراقبت‌های درمانی در سنگاپور توجه زیادی دارند و دولت سعی می‌کند آخرین تکنولوژی‌ ها را برای حداکثر راحتی شهروندان به کار بگیرد.


منبع: سایت ایران ناز